ПАРКЕТ

 

Когато споменем паркет, то обикновено се има в предвид подовата настилка, която е направена само и единствено от естествени дървени материали. За произвеждане на естествените паркети се употребяват различни като видове дървесини. Стандартно най – обичайно това биват дъб или бук, но е често срещано и паркет да се изработва и от други видове дървета като череша, орех, мербо, ясен, махагон, венге или бамбук ( като бамбука реално и чисто технически погледнато не е дърво, но пък от него може да се направят качествени подови настилки, обикновено се използва за трислойни такива).


ЕСТЕСТВЕН ПАРКЕТ  

Естествените паркети много отдавна са познати и са използвани от редица поколения българи. Реално макар и да е по-скъп като сравнение с много други подови настилки, то естественият паркет се радва и слави със специална популярност. При производство на паркет трябва да се използва специална масивна дървесина, реално от нея зависи качеството, а съответно и цената. Един паркет може да бъде с високо качество само ако бъде направен от дървесина, която има ниско линейно разширение, а също и задължително е материала да е добре изсушен. Масивен паркет се продава и доставя на паркетини, които обикновено са с еднакъв размер. След това паркетините се нареждат и като се нареди, следва паркета задължително да се фугира, цикляне и да бъде лакиран на няколко пъти. Освен да създава уют и да излъчва топлина, то под, направен от естествен паркет де факто вечен. След цикленето и лакирането, под с естествен паркет винаги би изглеждал като нов.


ТРИСЛОЕН ПАРКЕТ

Н Структурата при тези видове паркети е трислойна. Най - горният слой, върху който стъпвате е изработен от висококачествено дърво, като обикновено се използва дървесина като дъб най често, но има и бук, ясен, явор и даже махагон. За другите два слоя се използва обичайни, по евтини, но естествени дървета чиято плътност е висока- най-често използван е чам. С тези слоеве се осигурява структурна стабилност и здравина, за да се компенсират измененията в температурата и във влажността на помещенията, а така също и в ламелата трислоен паркет. При изработката различните пластове от дървесните влакна винаги са позиционирани в различни посоки. Горния и долния слой на всеки трислоен паркет са разположени по протежение на дългата страна, в междинния слой е перпендикулярен на другите два. Това се прави с цел да може и да се неутрализират промените в дървения материал, които е възможно да настъпят при промяната както на температурата , а така и на промяната на влажносттта. Съществено предимство е фабричната обработка при трислойните паркети. Най–горният слой трислоен паркет винаги е изциклен и разбира с, фабрично лакиран. При него лаковото покритие също е многослойно-по този начин може и се гарантира добра защита на ламелата трислоен паркет трислоен паркет.

 

ВИНИЛОВ ПАРКЕТВиниловия паркет е много високо оценен на пазара на естествените подови настилки от висок клас и поради това е така поради факта че имитацията на тези дървесини са рядко срещани, в различни цветове и окраски. Ще упоменем като факт, че има винилова настилка, която е изключително скъпа, но пък и невероятно красива. Виниловият ламинат е блестяща комбинация от висококачествен материал и изключително сложна изработка на материала - в повечето случаи той се изработва трудно с висока прецизност от висококвалифициран персонал. Всички те притежават уникални качества. Те са с много голяма твърдост и висока здравина, изключително устойчиви са на вода а са и невероятно красиви. Поради тези свои качества винилов ламинат , намират широко приложение и разбира се в много от интериорните решения с по - голям бюджет. Масовото разпространение на този вилин за под ги прави все повече желани у нас.

 

Към момента на нашият и в частност Софийски пазар може да бъдат намерени изключително много като видове винилов паркет – от Ироко и ипе, през жатоба и Мербо, от Бамбук, махагон, зебрано, тик, венге, авора, палисандър, пиланг, сукупира и други.

 

Магазини Лазур- паркети София - Вие избирате!

За да ПОРЪЧАТЕ ПАРКЕТ от Лазур паркети, то отправете питане към нас, използвайте формата за КОНТАКТ или просто ни се обадете!