ЛАМИНАТ 8 мм


В магазините в Лазур паркети ще Ви предложим качествени ламинати 8 мм с осигурени качествен монтаж, в кратък срок за изпълнение и разбира се на атрактивни цени. Ламинатите с дебелина на ламелата 8 мм се предлагат в класове 32, АС-4 и в класове 33, АС 5.

Най-обобщено, в зависимост от основните характеристики, за ламината може да се очертае следната категоризация :

 

ЛАМИНАТ 8 мм АС- 3 клас 31 - Ламинат с клас 31 на износоустойчивост - тези ламинирани паркети са предназначени за подовете на домашни помещения. За домовете Ви обикновено всички производители гарантират около 10 - 12 години срок, през който ламинат от този клас не би изгубил вида си- да се изтрие покритието или избледнее цвета. Ламинат клас 31 е подходящ и при обществените помещения, при които натоварването е незначително. Предвидимо време за експлоатация - около 2-3 години.

ЛАМИНАТ 8 мм с клас 32 АС - 4 - Ламиниран паркет от клас 32 – е с предназначение за обществени помещения, при които натоварването на пода е голямо. Различните производители гарантират различен срок на експлоатация в обществени помещения, но винаги по-голям от 5 години. За същият клас на износване за домашни помещения указаното от различните производители гаранция на покритието е над 12- 15 години,при някои и над 20 години.

ЛАМИНАТ 8 мм с клас 32 с ФАСКА - Ако искате да придадете на пода си уникална елегантност, искате Вашият под да придобие очарованието, както и вида на естествено масивно дърво? Ламинираните паркети с фаска - това са най- подходящите ламинати, които Ви трябват.

Имайки в предвид, че се предлагат ламинати с възможни дебелини на ламелите от 6 мм до 12 мм, то най-разпространения и добър според нас е ламината с дебелина 8 мм. Въпреки това, специално внимание е желателно да се отдаде към класа натоварване. От класа на покритието зависи колко дълго ламината ще запази перфектният си първоначален си вид, въпреки натоварването.

 

Производителите използват специален европейски стандарт, известен като EN13329. Най обобщено за този стандарт - състои се от 18 специални тестове, след което покритието на ламината ще бъде приобщен към определен клас. В резултат на общоприетите норми на обичайното,при дебелина на ламелата ламинат 8 мм се произвеждат в двете групи от покрития - за обществена употреба и разбира се за домашна употреба.

Имайки в предвид, че се предлагат ламинати с дебелина на ламелата от 6мм до 12мм, то най-разпространения и добър според нас е ламината с дебелина 8мм. Въпреки това, специално внимание трябва да се обърне към класа натоварване.

Все пак  трябва да се отбележи че за да запази вашият ламинат перфектен външен вид много години, в много случай и в пъти по-дълъг живот от гарантираното от производителя е важно :
- ламинираният паркет да е поставен от добър майстор върху равен под.
- ламината да се почиства периодично с много добре изцедена кърпа и да не се наводнява.


От класа на покритието зависи  колко дълго ламината ще запази първоначалния си вид, въпреки натоварването.

 

Тъй като ламиниран паркет 8 милиметра е подходящ на практика за  всички помещения, то и предлагането е най-голямо. Ламиниран паркет с тази дебелина се произвежда от всички европейски производители, с добро съотношение като качествен ламинат цена.


В магазините си Лазур – паркети ще Ви предложим над 400 декора ламинат 8 мм !


За да ПОРЪЧАТЕ ЛАМИНАТ 8 мм или отправите питания към нас, използвайте формата за КОНТАКТ или просто ни се обадете!Магазини Лазур- паркети ламинат София - Вие избирате!