ЕСТЕСТВЕН МАСИВЕН ПАРКЕТ

 

Естественият  паркет винаги и по всяко време е бил популярен. И признанието, което си е заслужил е не само заради красотата си. Пода с естествен паркет притежава  естественост и  уникалност и придава на интериора луксозен външен вид.


За производството на естествен паркет  традиционно се  използва  твърда дървесина, която е с по-висока  твърдост и устойчивост на износване.В тази категория влизат дървета  като дъб, бук, ясен, клен и габър.


Най – масово за производството на паркет  се използват :
- Дъб – твърдо и здраво дърво, с ниска абсорбция на вода

- Бук – малко по-малко твърдо и здраво дърво,от него се получава по-слабо изразена шарка и по- гладка паркетина.


Качества на естествен масивен паркет :

Паркет качество А1 – равномерна структура, породена от естествения растеж.
Чепове, беловина, зачеквания и груби различия в цвета на дървесината не се допускат 
на лицевата страна.

Паркет качество АВ – равномерна структура, породена от естествения растеж. На лицевата страна се допускат здрави, сраснали чепове, беловина не се допуска на лицевата страна.

Паркет качество RUSTIC– структура на естествения растеж, с присъствие на общите характерни за дървесината белези. На лицевата страна се допускат здрави, сраснали ( светли и тъмни ) чепове и частично присъствие на беловина.

 

Освен по вид и качество на дървото паркета и съответно цената му зависи и от дебелината, както и размера на паркетината. Колкото по- голяма е дебелината на паркета и / или паркетините са с по-голям размер, то съответно и цената е по- висока.


Предлагаме  естествен  паркет с различни  дебелини  ( 16, 20 и 22 мм.) и размери  - ширини  50, 60 и 70 мм, дължини  от  250  до  1500 мм.

 

Паркета, както и всички други подови настилки трябва да бъде поставен на Вашият под. Задължително е след като се нареди, естествения паркет трябва да се фугира,  изцикли и лакира.


Предлагат се и много видове трислойни паркети. При тях всяка паркетина е обработена фабрично- лакирана, както и имат сглобка като при ламинираният паркет.


Предимството на тези паркети е, че може да си поръчате в цвят и нюанс, който виждате- от почти бяло или най- светло до махагон и венге.

 

Магазини Лазур-паркети София - качествените решения за Вашия под!

За да ПОРЪЧАТЕ ПАРКЕТ или отправите питания към нас, използвайте формата за КОНТАКТ или просто ни се обадете!