ЕСТЕСТВЕН МАСИВЕН ПАРКЕТ

 

Естественият паркет винаги и по всяко време е бил популярен. И признанието, което си е заслужил е не само заради красотата си. Подът с естествен паркет притежава естественост и уникалност и разбира се придава на интериора Ви луксозен външен вид.


За производството на естествен паркет традиционно се използва твърда дървесина, която има по-висока твърдост и висока устойчивост на износване.В тази категория влизат дървета като дъб, бук, ясен, клен и габър.


Най – масово за производството на паркет  се използват :
- Дъб – твърдо и здраво дърво, с ниска абсорбция на вода

- Бук – малко по-малко твърдо и здраво дърво,от него се получава по-слабо изразена шарка и по- гладка паркетина.


Качества на естествен масивен паркет :

Паркет качество А 1 – равномерност на структурата, породена при естествен растеж на дървото.
Чепове, беловини, зачекване или някакви груби различия в цветът на паркетината не се допускат върху лицевата страна.

Паркет качество АВ – равномерност на структурата, породена при естественият растеж на дървото. За лицевата страна може да се допуснат здрави, сраснали чепове, беловини не може да има на лицевата страна.

Паркет качество RUSTIC– структура на естествен растеж, с възможно присъствие на общи и характерни за дървесината белези. Върху лицевата страна може да се допуснат здрави, сраснали ( възможно е светли или тъмни ) чепове и частично присъствие на беловина.

 

Освен по вид и качество на дървото паркета и съответно цената му зависи и от дебелината, както и размера на паркетината. Колкото по- голяма е дебелината на паркета и / или паркетините са с по-голям размер, то съответно и цената е по- висока.


Предлагаме естествен паркет с различни дебелини ( 16, 20 и 22 мм.) и размери - ширини 50, 60 или 70 мм, дължини от 250 до 1500 мм.

 

Паркета, както и всички други подови настилки трябва да бъде поставен на Вашият под. Задължително е след като се нареди, естествения паркет трябва да се фугира, изцикли и лакира.


В последните години и на нашият пазар се предлагат нови видове паркети. При тях всяка паркетина е обработена фабрично – дълбоко омаслена и тонирана.


Предимството на тези паркети е, че може да си поръчате в цвят и нюанс, който си изберете- от почти бяло или най- светло до махагон и венге.

 

Магазини Лазур-паркети София - Вие избирате!

За да За да ПОРЪЧАТЕ ПАРКЕТ или отправите питания към нас, използвайте формата за КОНТАКТ или просто ни се обадете!