АКСЕСОАРИ - ПОДЛОЖКА ЗА ЛАМИНАТ

 

Основно използваните аксесоари, необходими при монтажът на ламинирания паркет са подложки, первазите и лайсните.


ПОДЛОЖКИ ЗА ЛАМИНАТ

Освен изборът на ламинат, то трябва да съобразите и необходимия Ви видаь на подложката, която ще изберете за да се положи под ламинирания паркет. Има и идеално равни подове,но обикновено тези в София не са особенно равните (меко казано). Имайте впредвид че равността на подът Ви е много важно изискване,за да имате много години здрав и красив под. Стандартно изискването към пода преди монтаж на ламинат е денивелацията да не е по- голяма от 3 мм. Все пак до някъде неравността на пода може да се коригира чрез различните видове подложки. Различните видове подложки съответно притежават и различни качества и показатели като шумоизолазията и топлоизолацията.


Основните видове подложки, които използваме са с дебелини 2, 3 и 5 мм

В зависимост от конкретната ситуация в стаята, задължително трябва да обърнете внимание и направите най - правилен избор на подложката, която може да се положи под ламинираният паркет . Предлагаме няколко групи подложки за под ламинат, които може се използват. Най често се поставя подложка, представляваща хидроизолационно фолио или PE пяна, която е навита на руло. Стандартната дебелината на тези видове подложки е 2 мм. или 3 мм.

 

Подложката с дебелина 2 милиметра обикновенно се препоръчва да се използва за под ламинираният паркет, когато има идеално равна основата, което обикновенно много рядко се получава. Тази подложка се препоръчва и когато ще се поставя ламината върху старият Ви балатум или върху мокет.

 

Подложката с дебелина 3 милиметра е добър избор като баланс между качеството и цената - тя може да " поеме " част от по - малките неравности на пода, а също така е по- добра и като изолация.

 

Шумоизолираща и топлоизолационна подложка – тази подложка, освен че е по- добра като изолация, но и поради структурата и дебелината си, то неутрализира и по-големите неравности на пода, в нормални граници.

Предлага се с дебелина 3, 5 и 10 мм.

 

2 мм –безплатна
3 мм –доплаща се по 0,60 лв./ кв. м.
Шумоизолационна и топлоизолационна -5 мм доплаща се по 2,50 лв./ кв. м


Магазини Лазур-паркети в София - Вие избирате!

За да ПОРЪЧАТЕ ПОДЛОЖКИ или отправите питания към нас, използвайте формата за КОНТАКТИ или просто ни се обадете!