ПЕРВАЗ ЗА ЛАМИНИНИРАН ПАРКЕТ

 

Первазите се монтират накрая, след като вече е нареден ламината. Макар и да придават красота, первазът е аксесоар, чрез който стаята придобива завършен вид. Технологично и чисто практически те скриват технологичната фуга, която задължително се оставя при поставянето на ламиниран паркет. Посредством скрепителни елементи или по- познатите - клипси, всички видове первази без кабелен канал трябва да се закрепят към стените. За да Ви прилепнат добре первазите или да не се откача перваза, за да не падат ъглите - всичко това зависи от предвидената бройка клипси - нормалното е да се поставят от 3 до 4 бройки за линеен метър первази. Другото вече може би го знаете - майстора задължително трябва да е добър. В много редки случаи е допустимо первазите да се залепват към стените чрез монтажно лепило. По принцип залепването на первази не се препоръчва, тъй като освен че няма стабилност както при клипсите , то и на практика излиза реално и по скъпо. При това имайте впредвид, че когато се наложи махане на залепен вече перваз, то той се отделя от стената заедно с част от мазилката, напревена на стените.


Най- използван и масово разпространен е PVC перваза, поради своята еластичност и при правилния монтаж, то този перваз ще прилепне плътно към стените, а също и притиска наредения ламинат към пода. Освен че стаята изглежда добре, и освен това няма реална опасност от откачането на перваза или на ъгли. Така също зад перваза, към стената могат да се поберат и кабели, които обикновено имате във всички стаи. При ПВЦ первазите съществува голямо разнообразие на декори и цветове, а така и на аксесоарите към тях ( вътрешни ъгли, външни ъгли, преходници и тапи) . Основно в магазини Лазур предлагаме первазите на фирмите VOX, Dollken и ARBITON.

Според вида си има два вида – без и със възможност за лесно поставяне на кабели.
При стандартните первази (Dollken PP- 46 и VOX ) захващането към стените се осъществява посредством клипси, дюбел и винт.Има възможност да се скрие кабел преди поставянето на перваза. Ъглите, тапите и преходниците са в цвят, близък до цвета на перваза, но едноцветни.

 

первази цени arbitionпервази dolken первази с кабелен канал первази вокс первази с кабел канали

ЦЕНИ на PVC первази и аксесоари :
- Цена на первази – лв./ линеен метър
- Монтаж на первази – лв./ линеен метър
- Вътрешен ъгъл - лв./брой
- Външен ъгъл - лв./брой
- Комплект тапи лв./брой
- Преходник лв./ брой
- Комплект клипс , дюбел и винт –0,30 лв./брой

При первазите с кабелен канал (Dollken SLK- 50 , ARBITON- LM- 46 , ARBITON- LM- 60 ) закрепване към стените става посредством дюбел и винт. Тези видове первази имат силикон от долния и горния край, което спомага за по-плътното прилепване на перваза към стените. При первазите с кабелен канал лесно и бързо може да скиете един или няколко кабела без да се наложи да демонтирате перваза. Ъглите, тапите и преходниците са в цвят, еднакъв до цвета на перваза и с декорацията му.

 

ЦЕНИ на PVC первази с кабелен канал и аксесоари :
- Цена на первази –3,5 лв./ линеен метър
- Монтаж на первази –2.5 лв./ линеен метър
- Вътрешен ъгъл – 1,8 лв./брой
- Външен ъгъл – 1,8 лв./брой
- Комплект тапи –1,8 лв./брой
- Преходник –1,8 лв./брой
- Комплект дюбел и винт –0,30 лв./брой

первази цени арбитон первази цени с кабел канал перваз цени первази за под PVC первази

Магазини Лазур-паркети ламинат София - Вие избирате!

За да ПОРЪЧАТЕ ПЕРВАЗИ или отправите питания към нас, използвайте формата за КОНТАКТИ или просто ни се обадете!