Препоръчителни изисквания към пода, преди да се нареди ламиниран паркет.


Важно да се знае:

- Ламиниран паркет може да се реди върху всякакви твърди повърхности - циментова замазка, теракот, дюшеме или паркет, а също така и върху стар балатум или мокет, важното е подът да е равен. При денивелация на пода повече от 3мм., ламелите ламиниран паркет се огъват, а при големи неравности може и след време да се счупят. Тогава между тях може да се отворят фуги. Освен че ламината губи красив изглед, то при миене е възможно да влезе вода между ламелите и ламината да се надуе.

- При поставянето на ламиниран паркет се оставя технологична фуга от около 1см. до стените и до други подови настилки, за да може паркета да се движи свободно при необходимост, например наличие на влага. При стените тази технологична фуга се скрива от первазите, а при преход между ламинат и друга подова настилка - от лайсна.

- Ако сте правили замазка, имайте в предвид че трябва да е добре изсъхнала преди да се нареди ламиниран паркет, иначе рискувате след време да се надуе ламината.

- Уведомете майстора къде минават ВиК тръби и електро - инсталацията, за да не се пробият с бормашината.

- При покупка на ламиниран паркет имайте в предвид че в зависимост от размерите и особеностите на помещението трябва да се предвиди фира (от 1 до 3кв.м.). Когато помещението е с дъгообразни стени или с много неправилна форма, трябва да се предвиди покупка на ламиниран паркет с 10% повече от квадратурата.

И най- накрая, но не и на последно по важност място - качествения монтаж на ламината, така и на первазите е един от основните фактори за добрият естетически вид както и безпроблемно и дълготрайно ползване на ламинирания паркет.

За закупен от нас ламиниран паркет монтажа му е безплатен. Безплатният монтаж важи при поръчка на минимум 15 кв.м. за стандартно редене на подове.

Цена за поставяне на ламинат, който не е закупен от нас - 3,50 лева/ кв.м.

 

Основните характеристики, които са от значение за клиента при избор на ламиниран паркет са следните :

- Клас износоустойчивост - указан е от производителя върху етикета на всеки кашон  ламиниран  паркет, показва дебелината и качеството на покритие на ламината  и  дава препоръка относно употребата му.
Основно се предлагат следните  класове  ламиниран  паркет :
- кл.31, АС-3 – ламиниран  паркет, който  е  добро  съчетание  между  качество  и  цена, препоръчва  се  за домашни и слабо натоварени обществени помещения. Производителите гарантират че повърхностния слой на продукта няма да се износи(промени)  8-10 год.
- кл.32, АС-4 –  ламиниран  паркет  с  по- добро и  по- износоустойчиво  покритие, препоръчва  се  както за домашни,така и за натоварени обществени помещения. Производителите гарантират че повърхностния слой на продукта няма да се износи (промени)  10-15 год.

 

вид покритие : PR, BS, WG, WP, MO, SCRAPE - не влияе върху качеството, по- скоро някои от тези покрития придават по- естествен вид на наредения ламиниран паркет

Магазини Лазур-паркети ламинат София - Вие избирате!