Чудотворки лого

 google Facebook/parketilazur

 

Условия за качествен монтаж на винилова подова настилка

Какво трябва да се знае за качествен монтаж на ПВЦ настилка.

Основата трябва да бъде чиста, суха и без пукнатини.
Трябва да се отстрани прах и петна като боя, масло, и т.н., които водят до намаляване на сцеплението.
Най – добрият и препоръчван вариант е направата на саморазливна замазка.

Влажността на пода и помещението трябва да е в съответствие със  строителните стандарти. Когато се използва подово отопление, максималната зададената температура не може да надвишава 27 ° С на пода, в противен случай може да има необратими промени в материала.

Трябва да се обърне специално внимание на поставянето върху повърхности, където може  да  се очакват значителни температурни промени, например, в случай на подове, изложени на силни слънчеви лъчи, защото това може да се отрази на здравината на лепилото.

Какво трябва да знаете за монтажа на ПВЦ настилки ( винилови настилки) ?
След премахване на прахта и почистване на пода с прахосмукачка,когато пода е абсорбиращ  или с променлив капацитет за уплътнение ( например когато има вероятност пода да се рони при работа) , то повърхността първо се грундира. Повърхността,която е  грундирана, трябва да бъде напълно суха, преди да се стартира  поставянето.
Прави се разкрой на материала, поставя се на постоянното място.
Лепенето на вилиловата настилката  започва след минимум 24 часа.
За да започне следващата операция , трябва да се подготвят каналите за шнура. – посредством специална фреза, след което следва заваряване. 
Заваряването с ПВЦ шнур се извършва след като лепилото  е изсъхнало. Времето за изсъхване зависи от използваното лепило, но минимума е изчакване на 24 часа. Самото заваряване на шнура се извършва посредством пистолет за горещ  въздух или специален  робот за заварки. Температурата на заваряване е приблизително  350 C-400 C.  Заварките  съответно трябва да се охладят до стайна температура преди изрязването на шнура – пак трябва да се изчака 24 часа.
Самото изрязване на шнура е препоръчително на се извърши на 2 етапа – грубо и точно. След което следва последната операция – поставяне на первази, ако не са използвани холкери. Видовете первази, които могат да се използват са няколко – холкер, гъвкав перваз, полугъвкав перваз или ПВЦ перваз.

Имате въпроси относно монтаж на винилови настилки ?
Свържете се с нас на тел. 0886 18 4000, попитайте ни по имейл или заповядайте в нашия магазин. Ще се запознаем с Вашата ситуация и ще Ви консултираме относно най- доброто решение за Вас!


Web Analytics