Чудотворки лого

 google Facebook/parketilazur

 

Роло щори стандарт -размери

Как да вземете и сами размери за роло щори стандарт ?

Да разгледаме начините за монтаж  на щори стандарт . По този начин  се вземат размери  за:
Роло щори Ден и Нощ Стандарт
Роло щори Стандарт
Римски щори

Вариантите за монтаж на тези щори са 2:
- монтаж върху дограмата;
- монтаж пред прозореца;

Съответно размерите и монтажа зависят от Вашият избор  кой от двата варианта Ви харесва повече или от спецификите на прозореца.

 

Вземане на размери за щора, която ще се монтира върху дограмата :

 

shtori rolo standart razmeri

1.За определяне на широчината на щората   
Премерете широчината на стъклото ( най-правилно е да се премери на три места – в горния край, по средата и в долния край на прозореца).  За определяне на широчината на щората към размера на стъклото прибавете  поне 6,5 см.  Чрез  този начин си гарантирате, че ще може да монтирате  конзолата на щората.
Примерно ако стъклото ви е 62,4 см, добавяте към този размер 6,5 см. и широчината  на щората  трябва да е 68,9 см.

  1. За определяне на  височината  на щората- премерете точно  височината на  стъклото в двата края и вземете по-големия от двата размера. Към този размер добавете поне 2 см, за да получите височината на Вашата щора. Примерно ако стъклото ви е 122,2 см, добавяте към този размер 2 см. и височината на щората  трябва да е 124,2 см.

 

 

 

Вземане на размери за щора, която ще се монтира пред прозорец :

shtori rolo standart pred

  1. За определяне на широчината на щората  
    Премерете широчината на прозореца ( най-правилно е да се премери в горния  и в долния край на прозореца).  За определяне на широчината на щората към размера на прозореца прибавете  поне 14 см.( по 7 см. от двете страни).  Чрез  този начин си гарантирате, че ще може да монтирате  конзолата на щората. Или ако прозореца Ви е с широчина 65,6 см., прибавяте 14 см. и вашата щора трябва да бъде с широчина 79,6 см.
  2. За определяне на  височината  на щората- Съобразете, че щората трябва да се монтира на минимум 7см. над ръба на дограмата.  Премерете височината от мястото, където искате да се монтира щората  до  подпрозоречната дъска и намалете с 2 см. Ако няма подпрозоречна дъска – до където искате да се спуска щората.
    Пример – ако имате подпрозоречна дъска  и  прозореца ви е с дължина 132 см., то трябва да поръчате щора с дължина  137 см. ( към размера на прозореца  добавяме 7 см. за вала отгоре и  вадим 2 см. за вала отдолу)

Съответно, за да поръчате Вашата щора, трябва да определите и от коя страна ще Ви е най- удобен да бъде механизма за управление на щората – дали да е отдясно или отляво.

Вижте още:
Роло щори цветове и десени
Цени на Роло щори стандарт
Роло щори - всички видове

 Имате въпроси?
Свържете се с нас на тел. 0886 18 4000, попитайте ни по имейл или заповядайте в нашия магазин. Ще се запознаем с Вашата ситуация и ще Ви консултираме относно най- доброто решение за Вас!


Web Analytics