Чудотворки лого

 google Facebook/parketilazur

 

За избора на ламинат

Предстои ви довършване на нов дом или ще правите ремонт ?

 Чудите се какъв ламиниран паркет да изберете? kak da laminat
Ламинираният паркет вече от деситилетия присъства в интериора ни, популярна и обичана подова настилка е. И все пак, с течение на годините производителите въвеждат и налагат както нови декори като цветове и излъчване, така и различни нови технологии при производството на тези подови настилки.  Ако Вие искате  ламиниран паркет, който да отговаря на следните критерии:
- ламинат със съвременен декор, които да съответства на  интериора Ви;
- под, който да не промени визията си 12, 15 години и повече;
- лесен за поддръжка и не изискващ специфични грижи;
- отлично съотношение качество - цена
- без излишно да натоварвате бюджета си;

То следващите съвети са за Вас.

По отношение на производителите на ламинат
Ако закупите ламинат от популярен и реномиран производител, чрез това Вие си гарантирате високо качество на продукта. Реално това е най-лесно изпълнимото условие  за Вас, тъй като имате голям избор из между ламинати на европейски производители като Swiss Krono, Kaindl, Kronotex, Classen, Tarket, Haro, Balterio.

Относно дебелината на ламинирания паркет
За домашни помещения като хол, кухня, спалня, детска стая и дори коридор най- разумно е да изберете ламинат с дебелина 8мм. Разбира се, за този тип помещения може да изберете ламинат 7мм, но ламинати с тази дебелина не отговарят на други критерии, които са описани по-долу. Другите дебелини ламинати – 9мм, 10мм или 12мм също са подходящи за такива помещения, но съответно са в по- висок ценови диапазон.

За класа на износоустойчивост на ламината
Най- добрият вариант е да изберете ламиниран паркет клас 32 или ако търсите още по- добро покритие за вашият  под – клас 33.
Съответно другата възможност е да изберете ламинат клас 31, но тези ламинати са с по- ниско устойчиво на изтриване и избледняване покритие. Повече относно класовете ламинат може да прочетете от ТУК.

Относно структурата на покритието
В тази насока ламинираните паркети  претърпяха особенно голямо развитие през последните 1-2 години. Освен стандартното  и познато WG покритие, всеки производител се стреми  да постигне синхрон  между декора и релефа на ламелите ламинат. Независимо с какво означение производителя е декларирал структурата на покритието ( например  в колекциите на  Swiss Krono означението е 3D ), то реално резултата е ламината да прилича все повече на естествено дърво, не само визуално, но и на допир.

За ламинатите с фаска
Тези ламинати с фабричната си фуга изглеждат по- близко до естественото дърво. Другото им съществено предимство е, че благодарение на фаската  и след дълги години употреба на пода не губят първоначалния си красив вид. Повече за предимствата и недостатъците на тези ламинати може да прочетете от ТУК

По отношение на допълнителните консумативи и аксесоари
Съобразете състоянието на пода и изберете правилната подложка. Като цяло, макар и не най- бюджетно решение е да изберете по- плътна и дебела подложка като XPS с дебелина 5мм. Освен че тази подложка е шумо и топлоизолационна, тя минимализа влиянието на неравностите на пода. Повече относно видовете подложки прочетете от ТУК.

И за финал, но не и на последно място по значение:
Освен качествен ламиниран паркет, то трябва да си осигурите и качествен монтаж.

Ако искате да се сдобиете с такъв ламиниран паркет, разгледайте и нашите предложения.

Имате въпроси?
Свържете се с нас на тел. 0886 18 4000, попитайте ни по имейл или заповядайте в нашия магазин. Ще се запознаем с Вашата ситуация и ще Ви консултираме относно най- доброто решение за Вас!


Web Analytics