ТАПЕТИ

 

Защо да изберем тапети

Според много хора от избора на материал за стените са изправени пред въпроса: тапет или латекс за стените -  кое би било по - добре  да изберете?

Предимства на тапетите за стени – красота и стил. 
Решението е за покриване на стените с тапет  има  няколко важни предимства:
- Минимална подготовка, а не непременно перфектно подравнени  и  гладки стени
- Богат избор от цветове, от бели  до черни, от най-светли  нюанси до богати ярки цветове           
- Разнообразие  в текстурата
- Безкрайни възможности за избор в рисунъци  и орнаменти, има  подходящи и за всякакъв необичаен вкус : цветя, мотиви, пеперуди, линии  и всякакви  други
Правилно подбрани и хармонично съчетани като дизайн и цветове, то съчетанието  на двата вида тапети би  подчертало  някои  елементи от обзавеждането и  създаде уникален и неповторим стил на всяка една стая.
- Съвременният тапет е екологичен, от  безопасни материали;
- При лепенето на тапети  няма специфична, дразнеща миризма, както при боядисване на стените.

След прегледа на всички плюсове и  въоръжени със знанието за деликатните нюанси, вие определяте за себе си кое  по-добре -  боя или тапети ще ви приляга.

 

Избор на тапети за различни стаи :

Разсъждавайки върху избора на който ще се спрете като  тапети за спалня, то затворете очи и се отпуснете. Опитайте се да видите и усетите стаята, която би успокоила  вашият мироглед. За какъв стандарт на хармония  бихте се  стремили, като се вземат предвид представата  за разнообразието на тяхната структура. Като красиво и хармонично ще се усети покритието  с тапети, които са с  красив външен слой. Съответно и очевидно не на място биха  изглеждали  тапетите с  миещо се  покритие.
Цвета на стената може да се увеличава или съответно да се намалява пространството, визуално разбира се. Наличието на цветна палитра с  ярко покритие при  някои модели  ще Ви  вдъхнови  и въодушеви.

При разрешаване на дилемата  какви тапети за кухнята да изберете, не забравяйте да  вземете под внимание, че за работни  стаи е по-добре да използвате миещи се такива. По кухненските стени често има  пръски. Всеки собственик на дом би се радвал  да се отървете от неприятните капки по стените като  просто ги избърше с влажна кърпа. В тази работна зона, особенно около печката и мивката стената трябва да бъде покрита  с  друг, по-надежден материал като стъкло, плочки или други специални панели.

При всекидневни  стаи или при хол, избора на тапети се обмисля внимателно, за да се впечатли всеки гост в къщата. Чудите се как да изберете тези, най - подходящите  тапети за хол  -  необходимо  и желателно  е да се вземе предвид и отчете и неговата големина и форма. Най подходящо  при такава дилема е  да  направите план на цветовете  и покритията.
Ако искате празнична украса, и искате да получите един необичаен, но шик интериор, то тогава за Вас е много подходяща текстилната колекция тапети.

 


Ние предлагаме голям избор на тапети:

БЪЛГАРСКИ ТАПЕТИ
български тапети

НЕМСКИ ТАПЕТИ
nemski tapeti

ФОТОТАПЕТИ
фототапети по поръчка

За да бъде по-лесно да разбере какви са най-добрият вид за стаята Ви, ще е уместно да се запознаете  с техните разновидности.
Хартиени  тапети
Хартиеният тапет съществува от  много години, но не е  устойчив  на светлина, има  склонност  да "избледнява"  с течение на времето и  губи своите ярки цветове. Тези тапети са по - нетрайни, когато са изложени на влага. Тяхното основно предимство е ниската цена и че са щадящи околната среда, те са леки на тегло и са лесни  за залепване. Какви тапети да изберете като рисунък и цвят, зависи от вашия вкус и въображение – стандартно  тяхната гама винаги е  в изобилие.

 

 

тапети цени

 

Видове тапети

Хартиени  тапети
Хартиеният тапет съществува от  много години, но не е  устойчив  на светлина, има  склонност  да "избледнява"  с течение на времето и  губи своите ярки цветове. Тези тапети са по - нетрайни, когато са изложени на влага. Тяхното основно предимство е ниската цена и че са щадящи околната среда, те са леки на тегло и са лесни  за залепване. Какви тапети да изберете като рисунък и цвят, зависи от вашия вкус и въображение – стандартно  тяхната гама винаги е  в изобилие.

Винилови тапети
Виниловите  тапети  са по-устойчиви както  на вода, така  и са с по – голяма устойчивост на влага. Техният рисунък   е толкова  добър, че имитацията на тухлена  стена например  може да бъде объркана с такава  от тухли. Препоръчват се  използват за коридор или кухня, тъй като  са лесни за почистване, издръжливи и  не се износват с течение на времето.
С винил  тапет  си осигурявате  издръжливост на  ремонта. Мотива и рисунъка  може да варира от имитация на мазилка до красотата на цветна градина. Те са лесни за залепване, но трябва да съобразите напасването, ако има такова. Ако още не сте определили  най-добрите тапети  за Вашата кухня , то винила  е  най-добрият вариант.

Текстилни тапети
Текстилният  тапет е върху  хартиената основа и  отгоре е покрит със защитен слой. Обикновено, декоративният  слой  се състои от коприна или памук. Този вид тапет  е сравнително нов,  неговата структура е много приятна на допир.
Такъв материал е добър избор за спалнята и за всеки любител на красотата.
При поставяне на текстилни тапети  може да възникнат някои  затруднения, дължащи се на тяхното тегло. Изберете подходящо лепило,  така че тапетът да прилепне  съвършено равно  към стената. Фугите не са видими, дори когато те са съзнателно търсени от  окото. Те са здрави, издръжливи и  лесни  за почистване.

Най-често изборът се основава на външния вид, на изгледа, но не забравяйте да се обърнете  внимание и на тези  важни характеристики. Например, за детска стая и спалня  е добре  да се изберат  най-благоприятни за околната среда тапети. За кухня или  коридор – харесвайте из между  миещи се видове. Така ще можете да избирете за себе си най-добрият вариант тапети като цена, качество и дизайн.

 

 

Магазини Лазур- тапети в София - Вие избирате!

За да ПОРЪЧАТЕ ТАПЕТИ или отправите запитване към магазини Лазур, използвайте формата КОНТАКТИ или ни се обадете!