ЛАМИНАТИ - ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ

 

Ламинат това е перфектната подовата настилка като съчетание между качество и цена на ламинатите. Въпреки това, в различните области на повърхността на пода са и съответно с различно натоварване. Например, в обществените сгради, където стандартно пода е предназначен за голям брой посетители, натоварването на пода е много по-голямо, отколкото в частна къща или апартамент. Ето защо, за да имате перфектен под, който да Ви служи за дълъг период, то трябва да изберете съответно подходящ качествен ламинат, с приемлив за Вас баланс и съответствие ламинати цени.


ламинати kronopol ламиниран паркет кронопол в магазини Лазур ламинати balterio ламиниран паркет в магазини Лазур София ламинати tarkett ламиниран паркет таркет магазини Лазур София ламинати kronotex ламинат кронотекс в магазини Лазур София ламинати kaindl ламинат кайндел в магазини Лазур София
Според европейските стандарти всеки ламиниран паркет може условно да бъде разделен в две главни категории: използване ламинати за търговски помещения и ламинати за домашна употреба.

 

Износоустойчивостта на всички ламинати се определя спрямо резултатите от тестовете, и по- точно според Европейския стандарт EN13329. От своя страна ламинираните паркети за обществена употреба са разделени на 31, 32 и 33 класове на работа.

- Най- ниският, така да се каже – 31- ви клас ламинат се използва в зони с ниска интензивност и натоварване, като например в заседателна зала в офис например. Срокът на експлоатация е около 2- 3 години. Тези ламинати най- често се използва за жилищни помещения, където качеството на покритието може да се зпази до 10 години.
- Към 32-ри клас ламиниран паркет принадлежат тези подови настилки, които са предназначени за използване на обществени места със средно натоварване, с реален експлоатационен живот до 6 години. Това най-популярния и предпочитан клас на ламиниран паркет, препоръчва се за поставяне и използване и за двата вида подове - както в офиси, така и за жилищни помещения. Живота и качественият изглед у дома може да достигне 20 години.
- Ламиниран паркет 33-ти клас обичайно се използва за търговски помещения с най - високо натоварване (например в магазини ).
Ламинати за домашна употреба включват класовете 21, 22 и 23. Срокът на експлоатация за тези класове на ламинати е много ограничен - не повече от 6 до 10 години, но имат много по-ниски цени.
Клас 21 – това са ламинати, направени на тънки ламели до 7 мм, живота е до 1-2 години. Препоръчва се за използване в райони с много ниско натоварване, например, в складовите помещения. 22 клас ламинат е за домашна среда при средно натоварване, срока на експлоатация е около 4 години. Може да се нареди в спалните или в дрешниците. Ламиниран паркет с класове 21 и 22 ние в Лазур паркети на практика не предлагаме.
Ламинат 23 клас се използва за помещения с нормална и висока интензивност на пода като коридори и кухни. Преди години беше един от най-популярните класове, използван в строителството на жилищни сгради, днес отстъпва позиции на ламиниран паркет 31-ви търговски клас, особено в области, в които подът е по- често подложен на почистване с вода. При производството на ламинат, и най вече при структурата на качественият ламиниран паркет се изработват 4 основни слоя и много повече пластове, които допълват качества на другите, за да се създаде дълготраен ефект за износване.
Структура на ламината :

- За основен слой се използва твърди и плочи, по известни като HDF.

- Следва стабилизиращият слой, който е прилепен към основния. Неговата фуккция е напълно да защитава основния слой от въздействието на влага и вода. Тук може да се постигне и шумоизолация - може да бъде допълнен с подходящ материал, за да се постигне високо ниво на защита срещу шума от партера например.

- Декоративният слой, който е основната задача на дизайнера като модел, цвят или текстура от златен дъб или екзотичен вид дърво, които придават на къщата приличен външен вид до имитацията на фаянс.

- Най-горния слой в структурата на ламината надеждно защитава декоративния слой от механични повреди, както и прекомерното излагане на топлина, влага или драскотини от ноктите на домашните любимци.


 

Предимствата на ламинатите


Структурата на качественият ламиниран паркет може да бъде различна - релефна или по - гладка повърхност, която ще се придаде приятен и красив външен вид на пода с чисто нов, освежаващ декор както естественият материал. Текстурата на естествената красота на ценно дърво ще бъде най-добрата украса за подовете на къщи, вили, офиси, апартаменти или жилището изобщо. Абсолютно точното възпроизвеждане на всички структурни елементи на естественото дърво, керамичните плочки, естествения камък или други подобни дизайнерски решения прави лесно като вариант да се изберат ламинати поради атрактивните цени спрямо естествената дъска или скъпия паркет.

Ламинатите имат важни свойства като :

- устойчивост на абразивни материали и издържане на твърди предмети висока

- устойчивост на механични натоварвания

- устойчивост на топлина, негоримост на ламинираният паркет както и устойчив на паднала на пода тлееща цигара в ресторант

- устойчивост на удар- устойчивостта на хлъзгане

- устойчивост на химически активни вещества

- здравина на сцепление на механизма за заключване на ламелите ламинат

- устойчиви на избледняване

- антистатичност на ламината

- широк набор от класове от 31 до 34 - ти

- качествен ламинат при това на достъпни цени

- устойчивост на замърсяване и битова химия

- щадящи околната среда продукт с хигиенична повърхност

-естетически привлекателен външен вид

 

Поставяне на ламинат може да се извърши в кратък срок и позволява за минимално време напълно да преобразите стандартен апартамент в модерен комфортен дом, отличаващ се с оригинален дизайн в съчетание с безупречно качество на новата подовата настилка.

Магазини Лазур Паркети- качествените решения за Вашия под: ламинати !